Je bent hier: Treindeal.nl » NS Korting actie » NS schrapt groot deel van de abonnementen

NS schrapt groot deel van de abonnementen

door Treindeal
NS abonnement kaartautomaat

Vanaf 2021 verdwijnt een groot deel van de treinabonnementen. De NS verandert deze naar een Flex-abonnement, waarbij de reiziger achter voor zijn treinreis betaalt. Dit geldt in ieder geval voor de volgende abonnementen:

NS abonnementen die verdwijnen

  • Altijd Vrij;
  • Traject Vrij;
  • Weekend Vrij;
  • Dal Vrij;
  • Altijd Voordeel.

Het omzetten van de treinabonnementen dient meerdere doelen. Zo moeten de NS flex-abonnementen zorgen voor een betere spitsspreiding. Bovendien wil de NS hiermee het reizen met het openbaar vervoer makkelijker maken. Dit op advies van treinreizigers en consumentenorganisaties.

Een tweede doel dat wordt beoogt is het benutten van de beschikbare capaciteiten. De bovengenoemde abonnementen die worden geschrapt bieden namelijk allemaal het voordeel om met korting te reizen tijdens de middagspits. Door deze te schrapen wordt het minder aantrekkelijk om aan het eind van de middag te reizen. Hierdoor moet de avondspits afnemen. Op dit moment hebben circa 700.000 treinreizigers een abonnement met middagspitskorting.

Aan de andere kant wil de NS het reizen tijdens daluren stimuleren. Dit doen ze dan ook om juist op daluren korting te geven. Dit moet de kans op een zitplaats vergroten voor reizigers die op voltarief reizen.

Keuzedagen

Naast het schrappen van een aantal abonnementen verandert er ook wat voor de abonnementhouders van 60 jaar of ouder. De zogeheten keuzedagen zijn voortaan alleen nog in de daluren te gebruiken, maar wel het gehele jaar door. Voorheen waren deze gedurende een periode van twee maanden te gebruiken. Deze wijzigingen gelden vanaf 2021.

Wat vinden jullie van deze wijziging? Laat het hieronder weten in de reactie’s.

You may also like

Laat een bericht achter